BURDA

Nazovite nas

042 379 479

Grijači paneli > BURDA

Ugodna toplina s dekorativnim zidnim i stropnim grijačim panelima za vaš dom, kupaonicu, ured i recepciju!

Uživajte u ugodnoj toplini s BURDA infracrvenim grijačim panelima koji isijavaju toplinu poput sunčevih zraka za vrijeme lijepog zimskog dana! Naša HEATPANELS serija nudi različite mogućnosti zidne ili stropne montaže, dolazi u različitom dizajnu i s različitom snagom, s ciljem prilagodbe individualnim potrebama topline. Grijači paneli rade s infracrvenim dugim valovima i pogodni su za upotrebu u svim zatvorenim prostorima. Vanjske kontrole putem radija ili dimera mogu se naći u našoj ponudi dodatne opreme.

Ponuda grijačih panela

Prve vodootporne kratkovalne IC grijalice s Schott Nextrema® keramičkim staklom. RELAX serija IC grijalica dostupna je u različitim rasponima snage i boja za zidnu i stropnu montažu, kao i za stropne instalacije s ugradbenim okvirom. Dostupne i sa Somfy io-homecontrol® funkcijom! RELAX serija IC grijalica također uključuje i dugovalne ugljične grijalice RELAX DARK koje ne isijavaju svjetlo.

Elegantna serija IC grijalica s najvišom razinom zaštite od vode u elegantnom dizajnu za sve vanjske prostore. Dostupne su sa ili bez Bluetooth sučelja i integriranog LED svjetla LIGHT & HEAT. TERM2000 serija u ponudi ima i dugovalnu IC grijalicu kao tamnu grijalicu koja ne isijava svjetlo. Dostupne i sa Somfy io-homecontrol® funkcijom!

Kompaktna serija infracrvenih kratkovalnih grijalica s zaštitom od prskanja vode za intenzivnu trenutnu toplinu u svim zaštićenim vanjskim prostorima. Pogodne za montažu na zid, ispod stropa ili za montažu u strop. Dostupne su sa ili bez Bluetooth funkcije.


Višenamjenski zidni grijač u bijeloj boji snage 500 W s integriranim prekidačem za uključivanje/isključivanje i IP54 zaštitom od prskanja. Nije prikladan za montažu na strop!

Zračeća bijela grijača ploča otporna na ogrebotine s površinom lagane teksture od 300 do 900 W. Pogodna za montažu na zid i strop.

Sve prednosti na prvi pogled

Što je infracrveno?

Infracrveno zračenje potpodručje je spektra svjetlosti koje stvara Sunce. Međutim, ta vrsta svjetla ljudskom oku je nevidljiva; služi samo za zračenje topline. To znači da su infracrvene zrake odgovorne za ljudski osjet topline pozitivne zrake i ne mogu se uspoređivati s UV ili mikrovalnim zračenjem ili s X-zrakama.

Zbog različitih valnih duljina i regulirajućeg načina djelovanja, razlikujemo tri vrste infracrvenih zraka:

Infracrveno-A, kratkovalno
780 – 1.400 nm (0,8 – 1,4 µ) 3620 K – 2070 K

Infracrveno-B, srednjevalno
1.400 – 3.000 nm (1,4 – 3 µ) 2070 K – 965 K

Infracrveno-C, dugovalno
3.000 – 10.000 nm (3 – 10 µ) 965 K – 290 K

Prednosti infracrvenog grijanja!

Trenutna toplina: 90% topline dostupno je u kratkovalnom području (IRA) unutar jedne sekunde. Dok srednje i dugo valno područje (IRB i IRC) zahtijeva i do 20 minuta za maksimalno zagrijavanje

Efektivnost: efikasnost zračenja od 92%! Preko 85% energije pretvara se u toplinu. Grijalice srednjeg i dugog vala oslobađaju dio toplinske energije u zraka (konvekcijska toplina)

Pristupačnost: bez održavanja

Pokrivenost: toplina se može usmjeriti u bilo kojem smjeru

Svestranost: čak i djelomična područja mogu se učinkovito zagrijati

Performanse: širok raspon snage i do 18 000 W

Prilagođenost: intenzitet topline podesiv od 0 do 100%

Pouzdanost: životni vijek cijevi i do 5000 h – čak i uz stalno uključivanje i isključivanje

Sigurnost: otporne na udarce zbog uporabe kvarcnih cijevi

Okruženje: gotovo bez nikakve emisije i bez potrošnje kisika

Čisto: nema zagađenja od sudara zraka ili prašine

Spavajte u apsolutnom miru,
probudite se u toplom domu!

U hladnim danima uživajte u prednostima naših proizvoda.
Bilo da se nalazite na otvorenom ili zatvorenom, naši proizvodi su tu da vas griju!