Infracrvene grijalice

Nazovite nas

042 379 479

Infracrvene grijalice

Infracrvene grijalice - jednako dobre kao i sunčeva toplina!

Brend Burda WTG kao predvodnik na području kratkovalne infracrvene tehnologije ima preko 25 godina iskustva u proizvodnji. Od samih početaka pa sve do danas naše grijalice razvijamo u vrlo učinkovite visokotehnološke sustave koji se koriste u gotovo svim područjima. Bilo da se koriste u zatvorenom ili na otvorenom području, u kući, ugostiteljstvu, industriji ili javnoj okolini, infracrvene grijalice imaju mogućnost stalne ili privremene instalacije i po potrebi dodavanja više njih. Uz opciju rasvjete, regulaciju topline putem Bluetootha i našim jedinstvenim, te patentiranim sustavom grijanja i hlađenja, infracrvene grijalice praktički idu uz sva područja i okruženja.

BURDA vanjske infracrvene grijalice

Prve vodootporne kratkovalne IC grijalice s Schott Nextrema® keramičkim staklom. RELAX serija IC grijalica dostupna je u različitim rasponima snage i boja za zidnu i stropnu montažu, kao i za stropne instalacije s ugradbenim okvirom. Dostupne i sa Somfy io-homecontrol® funkcijom! RELAX serija IC grijalica također uključuje i dugovalne ugljične grijalice RELAX DARK koje ne isijavaju svjetlo.

Elegantna serija IC grijalica s najvišom razinom zaštite od vode u elegantnom dizajnu za sve vanjske prostore. Dostupne su sa ili bez Bluetooth sučelja i integriranog LED svjetla LIGHT & HEAT. TERM2000 serija u ponudi ima i dugovalnu IC grijalicu kao tamnu grijalicu koja ne isijava svjetlo. Dostupne i sa Somfy io-homecontrol® funkcijom!

Kompaktna serija infracrvenih kratkovalnih grijalica s zaštitom od prskanja vode za intenzivnu trenutnu toplinu u svim zaštićenim vanjskim prostorima. Pogodne za montažu na zid, ispod stropa ili za montažu u strop. Dostupne su sa ili bez Bluetooth funkcije.


Nagrađivano klimatsko rješenje s modulima grijanja, hlađenja, LED rasvjete i Bluetooth modula u željenoj duljini, značajkama i boji za vanjske prostore svih veličina. Nagrađiva nsustav s međunarodnim nagradama za dizajn 2018/19 kao što su nagrada RED DOT DESIGN AWARD i GERMAN DESIGN AWARD.

PERFECTCLIME ®

Patentirani uređaji za grijanje, hlađenje, rasvjetu i zvuk pružaju trenutnu toplinu kratkovalnim grijaćima, ugodan svjetlosni efekt s LED rasvjetom, sjajan zvuk uz Bluetooth zvučnike i osvježavajuće hlađenje s mlaznicama – sve u jednoj grijalici. Infracrvene grijalice opremljene su mlaznicama koje su povezane s vodenom pumpom koja proizvodi ugodnu rashladnu maglicu za svjež hladan zrak.

GRIJANJE

HLAĐENJE

RASVJETA

ZVUK

Sve prednosti na prvi pogled

Što je infracrveno?

Infracrveno zračenje potpodručje je spektra svjetlosti koje stvara Sunce. Međutim, ta vrsta svjetla ljudskom oku je nevidljiva; služi samo za zračenje topline. To znači da su infracrvene zrake odgovorne za ljudski osjet topline pozitivne zrake i ne mogu se uspoređivati s UV ili mikrovalnim zračenjem ili s X-zrakama.

Zbog različitih valnih duljina i regulirajućeg načina djelovanja, razlikujemo tri vrste infracrvenih zraka:

Infracrveno-A, kratkovalno
780 – 1.400 nm (0,8 – 1,4 µ) 3620 K – 2070 K

Infracrveno-B, srednjevalno
1.400 – 3.000 nm (1,4 – 3 µ) 2070 K – 965 K

Infracrveno-C, dugovalno
3.000 – 10.000 nm (3 – 10 µ) 965 K – 290 K

Prednosti infracrvenog grijanja!

Trenutna toplina: 90% topline dostupno je u kratkovalnom području (IRA) unutar jedne sekunde. Dok srednje i dugo valno područje (IRB i IRC) zahtijeva i do 20 minuta za maksimalno zagrijavanje

Efektivnost: efikasnost zračenja od 92%! Preko 85% energije pretvara se u toplinu. Grijalice srednjeg i dugog vala oslobađaju dio toplinske energije u zraka (konvekcijska toplina)

Pristupačnost: bez održavanja

Pokrivenost: toplina se može usmjeriti u bilo kojem smjeru

Svestranost: čak i djelomična područja mogu se učinkovito zagrijati

Performanse: širok raspon snage i do 18 000 W

Prilagođenost: intenzitet topline podesiv od 0 do 100%

Pouzdanost: životni vijek cijevi i do 5000 h – čak i uz stalno uključivanje i isključivanje

Sigurnost: otporne na udarce zbog uporabe kvarcnih cijevi

Okruženje: gotovo bez nikakve emisije i bez potrošnje kisika

Čisto: nema zagađenja od sudara zraka ili prašine

Spavajte u apsolutnom miru,
probudite se u toplom domu!

U hladnim danima uživajte u prednostima naših proizvoda.
Bilo da se nalazite na otvorenom ili zatvorenom, naši proizvodi su tu da vas griju!