Često postavljena pitanja

Nazovite nas

Često postavljena pitanja

Grijalice koje mi isporučujemo imaju ugrađeni kabel sa utikačem, tako da se odmah nakon montaže mogu uključiti. Montaža grijalice sa paljenjem preko prekidača nije ništa zahtjevnija od montaže obične svjetiljke. Naravno, nudimo i montažu ali u većini slučajeva kupci se dogovore sa svojim lokalnim električarom, što je u mnogim slučajevima jednostavnije i jeftinije.

Cijena grijalica ovisi o tehnologiji infra zračenja, one se prema valnoj dužini dijele na tri skupine i to na duge, srednje i kratke valove. Dugi valovi imaju 90% gubitka, srednji valovi imaju 50% gubitka, dok kratki valovi imaju samo 8% gubitka.
Tako da jeftina kupnja može biti najskuplja kupnja!

Baš toliko kako je navedeno, 2 kilovata na sat. Jako je važno iskorištenje grijalice, tj. koliko će se energije od tih 2 kW stvarno iskoristiti za zagrijavanje tijela a koliko će se potrošiti na zagrijavanje zraka. Naše Burda WTG grijalice imaju iskorištenje od 92%, što znači da se 1,84 kW koristi na isijavanje topline ili zagrijavanje tijela, dok se samo 0,06 kW troši na zagrijavanje zraka. Klasične grijalice imaju iskorištenje oko 50% Već nakon jednog mjeseca korištenja možete sami vrlo jednostavno izračunati što to znači za vaš džep.

U poduzeću Burda WTG dvije su godine testirali grijaće stolove i na koncu su odlučili da ih neće prodavati. Za to ima više razloga:
– prvi razlog je osjećaj korisnika, kada ih prilikom sjedenja kraj grijaćeg stola počnu neugodno svrbjeti noge
– drugi razlog je da je grijaći element preblizu noga, što loše utječe na zdravlje jer može uzrokovati začepljenje žila
– treći razlog je da se na njemačkom tržištu popularnost i prodaja grijaćih stolova skoro zaustavila. Također, grijaće stolove ne smatramo konkurencijom, štoviše oni su nadopuna jer treba zagrijati gornji dio tijela. U Europi je još uvijek najprihvatljivije zagrijavanje gornjeg dijela tijela dok se za noge najčešće koriste tople flis deke.

Snaga potrebna za zagrijavanje na otvorenom je oko 350 W/m², što bi u ovom slučaju to bilo oko 10,5 kW. Iz našeg dugogodišnjeg iskustva a zbog visoke učinkovitosti, optimalna vrijednost za zagrijavanje takvih prostora uzimamo oko 200 W/m², što u ovom konkretnom primjeru iznosi 6 kW ili pravilno raspoređene tri grijalice pojedinačne snage 2kW.

To je odgovornost proizvođača grijalica, kada ih dajemo to shvaćamo vrlo ozbiljno. Burda ima ugrađene najbolje grijače koji se mogu pronaći na tržištu, njihovi proizvođači garantiraju 5.000 radnih sati sigurnog i pouzdanog rada te daju garanciju od 1 godine. Garancija od 7.000 radnih sati ne postoji tj. onaj koji to nudi ne govori istinu!

Naravno to ovisi o vrsti grijalice i modelu grijaćeg tijela, općenito se uzima 1/3 vrijednosti od cijele grijalice.

NE! Grijaća tijela ispitana su na 5.000 radnih sati bez obzira na broj uključivanja i isključivanja.

Jer dobro poznajemo konkurenciju. Burda WTG koristi najbolje materijale koji su dostupni i brine za najvišu kvalitetu. Istovremeno oni imaju inovativna (djelomično patentirana) konstrukcijska rješenja što sve zajedno potvrđuje ovu tvrdnju.

To je istina, istovremeno u tome je i bit. Kratkovalna tehnologija ne postoji u dužim izvedbama od Burdinih grijaćih tijela. Što znači, da ste gledali obične infra grijalice, koje žare i isijavaju u srednjevalnom području. Takva grijača tijela moraju biti fizički veća i imati veću električnu snagu kako bi mogli postići isti učinak zagrijavanja. Sada još izračunajte potrošnju i sami zaključite koji su grijači skuplji!?

Jer bolje provode toplinu što grijaćem tijelu omogućava optimalne uvjete rada i dulji životni vijek. Kod serije TERM to je prednost, jer kućišta nisu obojana te s godinama ne izblijede tj. nakon mnogo godina korištenja one izgledaju kao nove.

Kao prvo, jedina je grijalica na tržištu koja ima stupanj zaštite IP67, što teoretski znači da može biti potopljena do 1 m ispod vode i još uvijek raditi. Najveća prednost je u tome što se to postiže kod otvorene izvedbe kućišta, dok istovremeno konkurencija ima kućišta koja su hermetički zatvorena sa staklom. Posljedica toga je pregaranje grijaćeg tijela i kraći životni vijek, te neće postići obećanih 5.000 radnih sati.

Vrlo je jednostavna. Zahtjevnost montaže grijača jednaka je zahtjevnosti montaže svjetiljke. Montaža sistema za hlađenje još je jednostavnija, lakša i brža od električnog, za taj dio posla ne trebamo nikakav alat!

Naravno da jesu jer one su u osnovi za to i namijenjene. Alternativa kratkovalnom infra zagrijavanju su stare spiralne infra grijalice koje su trebale par minuta predgrijavanja i potrošile su mnogo energije. Dok Burda WTG nudi punu snagu već nakon 1 sekunde i potroši upola manje energije.

Upravo tome su namijenjene kratkovalne infra grijalice. One ne zagrijavaju zrak već tijelo ispred sebe, te su zbog toga idealne za takve primjere zagrijavanja. Kod usmjerenog zagrijavanja, toplinske zrake usmjere se točno tamo gdje ih trebate i to praktično bez gubitaka.

Sa grijalicama Burda WTG sa istom snagom možete zagrijavati jedanput veću površinu nego sa klasičnim grijalicama, jer one ne zagrijavaju zrak. Također nije potrebno istovremeno zagrijavati cijelu terasu već samo onaj dio koji trenutno koristite.

Imamo! Grijalice Burda WTG ne zagrijavaju zrak i zato vam toplina ne može “bježati”. Terasa može biti potpuno zatvorena ili otvorena, a učinak zagrijavanja je isti. Zakon o zabrani pušenja zabranjuje potpuno zatvaranje terase te je takav način zagrijavanje optimalno rješenje.

Senzor pokreta za paljenje grijalica može se naći u svakoj bolje opremljenoj trgovini elektro materijalom. Kod kupnje senzora trebate upozoriti prodavača na snagu grijalice koju želite paliti. U praksi su se pokazale prednosti i nedostaci takvog načina korištenja. Prednost je da se grijalica samostalno pali kada čovjek dođe u njezinu blizinu, a gasi kada se od nje udalji. Dok je nedostatak da npr. ako gost odluči sjesti za stol u kutu na drugoj strani terase one će se sve paliti kada gost prođe ispred njih na putu do svog stola.

Spavajte u apsolutnom miru,
probudite se u toplom domu!

U hladnim danima uživajte u prednostima naših proizvoda.
Bilo da se nalazite na otvorenom ili zatvorenom, naši proizvodi su tu da vas griju!

Zanima me...

Pošaljite nam upit za određen model infracrvene grijalice ili grijaćeg panela. U vašoj poruci navedite što vas točno zanima i očekujte brzi odgovor. Prilikom izrade ponude na sve navedene cijene dajemo i dodatan popust!

* Napomena: Vaši osobni podaci neće biti objavljeni.

Kontakt